Избор на настолен Компютър

До преди един десетилетие да притежаваш настолен компютър беше истински лукс. Компютри имаше само в Интернет залите и клубовете, а само няколко години след това всеки в дома си притежаваше поне един настолен компютър. С напредване на технологиите днес, настолния компютър стана част от домашното обзавеждане, почти на всяка стая, а за още по-практично той е замесен от лаптопа, таблета или мобилния телефон. И въпреки всичко от него не можем с лека ръка да се откажем.

Настолен компютър си има множество предимства пред всички останали свои последователи, а те не се свеждат единствено в цената.

Разбира се настолния компютър е много по-евтина, достъпна и лесна за покупка техника, но тя изпъква и с множество други привилегии.

Как да изберем нов настолен компютър?! Един, колкото често задаван и обсъждан въпрос, така и банален, бихме казали.

За всеки, които желае да подмени стария си настолен компютър с по-нов и модерен, по-бърз или по-високо скоростен ето и няколко тактики, които трябва да следва:

Определете нуждата си – това за какво ще служи настолния компютър. Ако той е само за развлечения, социални мрежи и контакти, то с не големи параметри и памет ще свърши идеална работа. В случаи, че настолния компютър ще е за игри, той ще изисква висока резолюция, както по-отношение на памет, така и на видеокарта и звук.

За един домашен компютър или такъв в офис среда не се изисква голяма мощност, а сърфирането в интернет, гледането на филми, обработване на документи и други дейности могат спокойно да се извършват на съвсем обикновен. За тези, които работят с мултимедия и по-тежки офис приложения се изискват системни ресурси и мощен компютър.

За мултимедия, настолен компютър трябва да работи на високо качество и изисква стабилен процесор, отлично видео на файлове за твърд диск и голям капацитет.