Защо компютър?

Днес всеки, независимо от възрастта използва компютър. Но замисляме ли се защо именно компютър? На работното място, у дома, в училище, дори по авио и авто гари имаме възможност да проверяваме пощите и контактите си в социалните мрежи. И отново изниква въпроса, как така компютъра успя да превземе света. Няма възрастови ограничения. И ако до преди няколко години будеше интереса ни факт, че някой дядо или бабка на село са получили подарък компютър, а малчугана на съседите се забавлявал най-много на компютъра, вместо в кушетката с играчки, то днес нищо не би ни изумило, свързано с модерната технология наречена компютри.

По разнообразие, големини, марки и модели те са така много на пазара, а какво всъщност получаваме от един компютър:

Удоволствия, забавления, работа, шопинг, игри, полезна информация, контакти, запознанства.

Истината е, че съвремието ни е така превзето от тази наполовин робот, наполовин, човек, на половин енциклопедия машина, че никой не би могъл да съществува без нея.

Чрез компютъра плануваме, пазаруваме, плащаме и банкираме. Чрез компютъра търсим музика, учим езици, сваляме и гледаме филми, снимки и всичко, за което може да се сетим. Компютъра така е обсебил деня и нощта ни, че много от съвременните хора, биха изпаднали в депресивни състояния, да уният и да скучаят без тази модерна технология.

Дори работата на всяка институция, организация, фирма е така пряко зависима от мощната и велика сила на компютъра, че едва ли можем дори да допуснем как е изглеждал света преди няколко столетия.

И отново на въпроса: Защо компютър? Отговора е риторичен за всеки от нас. Ако ни го бе задал някой в миналия век, едва ли щяхме да разберем, за какво конкретно говори, но днес няма малки и големи, няма мъже и жени, няма бедни и богати, всички са подвластни на негово Височество Компютъра!